Waarom de testikels van mannen zweten: oorzaken, symptomen en behandeling

Veel mannen zijn er minstens één keer in hun leven mee geconfronteerd en hebben zich afgevraagd: “Waarom zweten mannen ballen?”. In de meeste gevallen is dit symptoom van weinig belang. Om van het ongemak af te komen, hoef je alleen maar de persoonlijke hygiëne in acht te nemen en je te houden aan eenvoudige preventieve maatregelen. Maar het is niet alleen de hitte buiten die scrotaal zweten veroorzaakt.

Inhoud

  • 1 Over het probleem
  • 2 De belangrijkste tekenen van eierzweten
  • 3 Niet-pathologische oorzaken
  • 4 Pathologische oorzaken
  • 5 Mogelijke complicaties
 • 6 Hoe het zweten tegen te gaan
 • 7 Behandeling met volksgeneesmiddelen
 • 8 Behandeling met medicijnen
 • 9 De meest doeltreffende manieren
 • 10 Diagnose
 • 11 Ondergoed en gezondheid van mannen

Over het probleem

Als de liezen van een man overvloedig zweten, is dat een aanwijzing voor hyperhidrosis (overmatig zweten). Dit verschijnsel gaat gepaard met ongemak en kan ook wijzen op de ontwikkeling van een ziekte. Het kan ook wijzen op de ontwikkeling van een ziekte. Het kan ertoe leiden dat mannenballen voortdurend zweten en een zeer onaangename geur hebben, wat een man nerveus maakt.

De belangrijkste tekenen van eierzweten

De belangrijkste tekenen van eierzweten

Er zijn verschillende stadia van hyperhidrosis:

 1. Eerste stadium. De patiënt merkt misschien niet eens dat het zweten toeneemt, omdat het toch niet oncomfortabel is. De huid blijft hetzelfde, met hier en daar een kleine roodheid.
 2. Het tweede stadium wordt gekenmerkt door meer uitgesproken symptomen. Mannen hebben zweterige testikels en overmatig zweten tussen de benen veroorzaakt enig ongemak. De roodheid neemt toe en er ontstaan erosies.
 3. De laatste fase gaat gepaard met een toename van luieruitslag. Beschadigde gebieden kunnen een broeinest van infectiegroei worden. Gebieden met erosies zijn geclusterd – daar kunnen zweren ontstaan.

Niet-pathologische oorzaken

Je moet voor jezelf zorgen en jezelf verzorgen. Als de persoonlijke hygiëne niet wordt verzorgd, zullen klierafscheidingsproducten zich op de huid ophopen. Hierdoor zal de natuurlijke thermoregulerende functie uitvallen en dit zal overmatig zweten in de liezen veroorzaken. Deze toestand schept de voorwaarden voor de actieve voortplanting van schadelijke bacteriën.

Bij mannen zweten de testikels bij het dragen van synthetisch ondergoed, wat de conditie van de huid van het perineum schaadt. De normale ventilatie wordt verstoord en de temperatuur van de genitale huid neemt plaatselijk toe. Het lichaam, dat zich wil beschermen tegen de gevolgen van overmatige hitte, begint een proces van toegenomen zweten. Door regelmatig zweten in de liesstreek verandert het zuur-base-evenwicht van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën snel het lichaam binnendringen. Deze situatie doet zich voor als u een strakke broek of pantalon draagt.

Een van de functies van het scrotum is het handhaven van een optimale temperatuur voor spermatogenese. Overmatige hitte is niet goed voor de reproductieve gezondheid van de man, dus zijn er veel zweetklieren in het scrotum. Wanneer een man zich op een warme en benauwde plaats bevindt, treedt in het scrotum een afweermechanisme in werking en begint hij hevig te zweten. De vraag waarom mannen hun ballen zweten in de hitte moet dus niet te veel zorgen baren, want het is een natuurlijk proces voor het lichaam.

Zwaarlijvige mannen hebben vaak last van overmatig zweten van hun testikels. Dit komt doordat de logge plooien tussen de benen en de liezen niet genoeg ruimte laten voor het scrotum. Daardoor zijn de testikels voortdurend heet, waardoor ze gaan zweten. Er is nog een andere reden waarom de testikels zweten: overgewicht. Overgewicht draagt bij tot een onevenwicht in de stofwisselingsprocessen van het lichaam, waardoor het lichaam en vooral de intieme zone gaat zweten.

Pathologische oorzaken

Zweten mannen in hun ballen? Oorzaken van toegenomen zweten in de lies kunnen wijzen op de ontwikkeling van een of andere ziekte. Even tussendoor:

 1. Bij een hyperfunctie van de schildklier gaat dit vaak gepaard met hevig zweten. Tegelijkertijd is er een gevoel van warmte en zijn er hartkloppingen. Er zijn ook andere klachten, zoals aanhoudende stemmingswisselingen, diarree en plotseling gewichtsverlies. Mensen met diabetes zweten veel. Periodes van overmatig zweten komen voor bij hypoglykemie. Deze aandoening wordt gekenmerkt door hypoglykemie, duizeligheid, rillingen en tachycardie.
 2. Testiculair zweten bij mannen kan worden veroorzaakt door urolithiasis, die wordt gekenmerkt door aanvallen van nierkoliek, lage bloeddruk en tachycardie.
 3. Een hernia kan letsel aan de lenden- of heiligbeenstreek en beknelde zenuwen veroorzaken. De aandoening kan pijn en toegenomen zweten veroorzaken.
 4. Waarom zweten en stinken de testikels van mannen? Bij schimmelinfecties van de balzakhuid is er sprake van overvloedig zweten met een uiterst onaangename geur. Er kan mycose van de huid ontstaan.
 5. De testikels van mannen kunnen veel zweten door nerveuze spanning of zelfs lichte opwinding. Het hangt allemaal af van iemands persoonlijkheid.

Mogelijke complicaties

Als u merkt dat u overmatig zweet, mag u dit symptoom niet negeren. Deze schijnbaar onopvallende kwaal kan tot ernstige gevolgen leiden. De constante vochtigheid en warmte van het scrotum zorgen ervoor dat bacteriën zich vermenigvuldigen. Zij parasiteren op organische verbindingen die met zweet worden uitgescheiden, op levende huidcellen. Dus verschijnt luieruitslag in grote aantallen.

Vervolgens leiden alle beschreven symptomen tot testiculaire erythrasma. Deze aandoening veroorzaakt veel leed bij de man. De inguinale huidplooien schuren tegen elkaar en veroorzaken rode vlekken, schaafwonden en blauwe plekken. Zonder tijdig ingrijpen ontstaan purulente zweren, die bovendien pijnlijk zijn en jeuken.

Hoe het zweten te bestrijden

Mannen zweetballen. Wat kunt u thuis doen? Hier zijn enkele eenvoudige manieren om van overmatige zweetballen af te komen:

 1. U moet een individuele handdoek hebben voor hygiëne en waterprocedures. Geef bij het kiezen van ondergoed en beddengoed de voorkeur aan natuurlijke en gemakkelijk absorberende stoffen. Door deze twee regels te volgen, kunt u uw geslachtsdelen beschermen tegen verschillende infecties en schadelijke bacteriën die de situatie kunnen compliceren door overmatig zweten.
 2. Uw garderobe moet vrij zijn van ongemakkelijke onderbroeken en strakke broeken. Vervang ze door katoenen shorts of boxers voor het hele gezin. Ondergoed mag een goede ventilatie en een goede warmteafvoer niet in de weg staan. Als uw intieme zone erg zweterig wordt, overweeg dan ondergoed met speciale kussentjes.
 3. Verschoon uw ondergoed elke dag en bij warm weer zodra de stof zweet heeft opgenomen. Strijk, indien mogelijk, uw ondergoed na het wassen om de ziekteverwekkers die de onaangename geur veroorzaken te doden.
 4. Het scheren van de schaamstreek helpt het zweten te verminderen en onaangename geurtjes weg te nemen. Haar, vooral in grote hoeveelheden, belemmert de beluchting van eitjes. Daardoor wordt het scrotum een centrum voor bacteriën, want zwetend haar is een ideale broedplaats.

Behandeling met volksmiddelen

Er zijn veel positieve verwijzingen naar kruidenaftreksels en speciale baden die het probleem van hyperhidrosis doeltreffend behandelen. Er zijn veel positieve verwijzingen naar kruidenbaden die effectief zijn bij de behandeling van het probleem van hyperhidrosis.

Medicinale behandeling

Als je geen vertrouwen hebt in volksgeneesmiddelen of de taak niet aankan, probeer dan medicijnen. Antibacteriële zalven zoals Clotrimazol of de eenvoudige en beproefde salicylzalf zullen de patiënt helpen.

De meest effectieve manieren

Nu weet je waarom de testikels van mannen zweten, wat de oorzaken zijn en wat de behandeling is. Laten we eens kijken naar de meest effectieve manieren om het probleem aan te pakken:

 1. Met een dagelijkse contrastdouche kunt u zich ontdoen van testiculair zweten. Deze methode helpt de microcirculatie en de regulering van de klieractiviteit te verbeteren, en de tonus van uw huid en scrotale spieren te behouden. U kunt deze douche op elk moment van het jaar nemen.
 2. Als u natuurlijke antitranspiratiemiddelen wilt proberen, kan babypoeder of babypoeder helpen. Bij een zeer slechte conditie kan salicylalcohol of zalf op basis van zink het probleem oplossen. Deze producten verwijderen overtollig vocht uit het scrotum en normaliseren het zweten.
 3. Verwaarloos het dagelijks wassen van de geslachtsdelen niet – het is beter dit te doen na het wakker worden en ’s avonds. Voor het beste resultaat wast u uw liezen met een speciale antibacteriële reiniger of gel, waszeep, babymodder of teerzeep. Regelmatig wassen voorkomt overmatig zweten en onaangename geurtjes die een bijproduct zijn van bacteriën.

Diagnose

Vergeet niet dat alleen een specialist de ware oorzaak van overmatig zweten in de liesstreek kan vaststellen. Verwaarloos niet het uitgebreide onderzoek dat uw arts zal voorschrijven.

Als u zich afvraagt waarom de testikels van mannen zweten en jeuken, moet u eerst een dermatoveneroloog raadplegen om huidziekten en seksueel overdraagbare aandoeningen uit te sluiten. Als er geen afwijkingen worden vastgesteld, moet u een andere specialist raadplegen.

Raadpleeg een endocrinoloog om uw schildklier en alvleesklier te controleren. De functies van deze organen mogen niet verstoord zijn. Om daar achter te komen moet u een echo van uw schildklier laten maken en bloedonderzoek doen naar de hormoon- en glucosespiegel.

Als er, naast overmatig zweten, sprake is van huidgevoeligheid in de lies of slecht plassen, zal de neuroloog u vertellen dat een röntgenfoto van de lenden- en heiligbeenwervelkolom noodzakelijk is.

Het zal je misschien verbazen, maar emotionele overbelasting kan een andere reden zijn waarom de testikels van mannen veel zweten. Raadpleeg daarom een therapeut, want bij sommige mensen wordt het zweten veroorzaakt door stress.

Ondergoed en mannengezondheid

Vraag je je af waarom mannen op hun ballen zweten? Denk aan wat je draagt. Ondergoed moet (behalve mooi en seksueel aantrekkelijk voor je partner) altijd medisch veilig zijn.

Smalle broeken hebben een negatieve invloed op de gezondheid van mannen. De gevolgen variëren van urineweginfecties en blaasproblemen tot ernstige genitale aandoeningen en een verzwakte potentie. Het is niet raadzaam om een strakke broek te dragen, die weliswaar uw seksualiteit benadrukt, maar de kwaliteit van het sperma kan verslechteren en uw libido kan verzwakken.

Het grootste gevaar van strakke kleding is dat de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen wordt geblokkeerd en dat deze oververhit raken. De meeste artsen en seksuologen bevelen de beroemde family shorts of boxers aan. “Families zorgen voor een betere ventilatie van de intieme delen van mannen. Bij het kiezen van linnen moet u zoeken naar materialen die goed vocht absorberen – katoen, chintz en linnen. Dit is belangrijk omdat zelfs op de heetste dag slips zweet absorberen.

De testikels hebben een comfortabele omgeving nodig om normaal sperma en testosteron te kunnen produceren. De binnenkant van het scrotum moet een paar graden koeler zijn dan het lichaam zelf. U moet de intieme zone niet overkoelen of oververhitten, want dat heeft een negatief effect op de mannelijke reproductieve gezondheid. En als u geen problemen met het libido wilt, moet u ruimer ondergoed dragen.

Nu heb je de eenvoudige en gemakkelijke manieren geleerd om met de vraag “Waarom zweten mannen ballen?” om te gaan. De belangrijkste regels zijn echter om de persoonlijke hygiëne in acht te nemen en op je gezondheid te letten.